SAP Programı Nedir? SAP Modülleri Nelerdir?

SAP Programı Nedir? SAP Modülleri Nelerdir?

SAP Nedir?

Avrupa’nın en büyük yazılım şirketi olarak bilinmekte olan SAP bir bilgisayar programıdır. Kurumsal kaynak planlamaları ve veri yönetimi konusunda büyük, orta ve küçük ölçekli işletmelerin ilk tercihleri arasında yer almakta olan SAP şirket yönetimi konusunda sağlamış olduğu avantajların yanı sıra aynı zamanda kullanım kolaylığı ve başarılı çalışmaları ile daima ön plana çıkarak hızlı bir şekilde yaygınlaşmayı başarmıştır. Farklı sektörlerde kullanım hizmeti sunan SAP her türlü firma için uygun çalışma olanakları sağlamaktadır. Veri takibi ve planlı çalışma için en büyük destekçiniz olacak olan bu yazılım farklı modülleri ile geniş kapsamlı hizmet sunmaktadır.



SAP Modülleri Nelerdir?

SAP modülleri firmaların sektör ve çalışma alanlarına bağlı olarak farklı modül ve içerikler ile hizmet sağlamaktadır. SAP modülleri; SAP FI ve SAP CO. SAP MM, SAP SD, SAP PP, SAP PM,SAP QM ve SAP PS olmak üzere farklı gruplara ayrılmaktadır.

SAP FI ve SAP CO : Tüm firmalar için gerekli olan finansal işlemlerin takip edildiği bir modüldür.

SAP MM : Lojistik modül olarak adlandırılmaktadır. Fatura kontrolü ve depo yönetimi konusunda büyük kolaylıklar sağlar.

SAP SD : Satış ve sevkiyat işlemlerinin planlı bir şekilde yönetilmesini sağlar. Bunun yanı sıra müşteri yönetimi ve teklif takipleri de bu modül üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

SAP PP : Özellikle üretim işi yapan firmaların tercih etmiş olduğu bir modüldür. Üretimin başlangıcından bitiş aşamasına kadar her detay bu modül üzerinden kolay bir şekilde takip edilebilmektedir.

SAP PM : Bakım ve onarım süreçlerini sistem üzerinden daha kolay bir şekilde takip etmek isteyen firmaların tercih etmiş olduğu bir modüldür.

SAP QM : Kontrollü bir şekilde satın alma, üretim, stok yönetimi ve sevkiyat fonksiyonlarının takip edilmesini sağlamaktadır.

SAP PS : Özellikle projeli olarak çalışma sağlamakta olan firmalar için tasarlanmış olan SAP PS modülü projelerin bütçeleme, maliyet, satış ve satış sonrası gibi tüm işlemlerinde detaylı ve planlı takip sağlamak amaçlı kullanılmakta olan bir modüldür.

Benzer Yazılar

MetaVerse Bilişim'de Tamamladığınız Her Eğitim, Dosyanıza En Az Bir Sertifika Ekler!

HEMEN
ARA