SAP Uzmanı Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir?

SAP Uzmanı Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir?

SAP Uzmanı Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir?

Dünya çapında 200’e yakın ülkede yüzbinlerce kurumsal müşterisi olan SAP yazılımı alanında uzmanlaşmak özellikle üniversiteden yeni mezun olmuş ve iş arayışında olan kişiler için kariyer gelişimi açısından çok büyük bir fırsattır. SAP’ın kullanıcı modüllerinde lisans mezunu olmak çok gerekmese de iyi bir SAP Danışmanı olmak için lisans mezuniyeti olmazsa olmaz gibidir.  Ancak sahip olunan sertifikanın yanında saha deneyimi ve tecrübesi de bir o kadar önemli olmaktadır. Bunun yanında İngilizce dil yeterliliği ve ileri Excell bilgisi de hemen hemen her şirket tarafından tercih edilme sebepleri arasında yer almaktadır.

SAP’nin temel modüllerinin üniversite lisans mezuniyet alanlarına göre uygunluğunu kısaca şöyle sıralayabiliriz:

ABAP (Advanced Business Application Programming), SAP şirketi tarafından geliştirilen bir programlama dilidir. ABAP, temel olarak SAP’yi kullanan müşterilerin özel ihtiyaç ve isteklerine uygun uyarlamaları yapmaya yaramaktadır. Dolayısıyla bu programı kullanacak kişilerin yazılım altyapısının olması gerekmektedir. Üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği mezunları ağırlıklı olarak ABAP tarafında kariyerlerini şekillendirmektedir.

Lojistik Modüller, SAP MM, SAP PP, SAP PM, SAP SD SAP QM gibi çeşitli modüllerden oluşmaktadır. Bir üretim biriminde uçtan uca tüm süreçleri yönetmeyi sağlayan bu modüller iş alanına göre çeşitli amaçlar için kullanılmaktadır. Malzeme satın alma, planlama, stok yönetimi, satış ve sevkiyat süreçlerini yönetme, ambalajlama, nakliye, ekipman bakım ve onarımı, kalite kontrol işlemleri bu süreçlerden sadece bazılarıdır. Dolayısıyla SAP Lojistik modüllerine üniversitelerin Lojistik, Uluslararası Ticaret, Endüstri, Gıda, Elektrik, Makine, Kimya Mühendislikleri mezunları yönelmektedir.

SAP FI, en çok kullanılan SAP modüllerinden biridir. Şirketlerin mali muhasebe kaydının tutulmasını sağlayan modüldür. SAP FI modülüne üniversitelerin Ekonomi, Finans, Maliye, İşletme ve İktisat bölümü mezunları ağırlıklı yönelmektedir.

SAP HR ise tüm insan kaynakları süreçlerinin yürütüldüğü modüldür. HR modülünde organizasyon şemasının oluşturulması ve yönetilmesi, tüm bordro süreçleri, çalışanların işe alma, devam kontrol yönetimi ile İK’ya dair tüm raporlamalar ve resmi bildirimler ile ilgili işlemler kolaylıkla yürütülür. Üniversitelerin İnsan Kaynakları Yönetimi, İşletme, İktisat, Sosyoloji, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri gibi bölümlerden mezun olanlar, SAP İnsan Kaynakları uzmanı olmak için yeterli donanıma sahip olmaktadır.

 

Bu Eğitim Programı Kimler İçin Uygundur?

SAP alanında yetkinleşmek isteyen kişiler.

SAP kullanan şirketlerde çalışmak isteyen kişiler.

SAP Danışmanlık şirketlerinde çalışmak isteyen kişiler.

Kariyer planlaması yapmak isteyen üniversite öğrencileri.

Üniversiteden yeni mezun iş arayışında olan kişiler.

Şirketlerin işe aldığı sisteme hakkim olamayan çalışanlarını yetkinleştirmek için.

Şirketler çalışanlarını yetkinleştirmek için eğitim programları.

SAP Kullanan şirketler de bölüm değiştirmek isteyen kişiler.

 

SAP sistemini kullanan şirketlerden bazıları:

Global Şirketler:  NASA, BOSCH, NOVARTİS, INİCEF, GOOD YEAR, MERCEDES BENZ, ROCHE, TUBORG, BMW, COCA COLA, PEPSI,  OPET, HP, ALCATEL, HUGO BOSS…

Yurtiçi Şirketler:  PETKİM, Sabanı Holding, KOÇ Holding, ENKA, KARDEMİR, ERDEMİR,  ÇELEBİ, ARKAS, ASELSAN, BOYNER, DEMİRÖREN, NUH ÇİMENTO, İDO, FIAT, ERİKLİ…

Benzer Yazılar

MetaVerse Bilişim'de Tamamladığınız Her Eğitim, Dosyanıza En Az Bir Sertifika Ekler!

HEMEN
ARA